Akademikernas a-kassa söker vikarier till sommaren 2023

Stockholm
Ansök senast: 2023-02-12

Gillar du att hjälpa människor och är du intresserad av service och kommunikation? Då har vi jobbet för dig! Nu söker vi engagerade sommarvikarier.

Vi är Sveriges största a-kassa

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa med ungefär 760 000 medlemmar. De finns på hela arbetsmarknaden; inom alla yrken, branscher och sektorer. De flesta är anställda men en del är företagare - det som förenar dem är att de har studerat på universitet eller högskola och att de ser fördelarna med att vara med i a-kassan.

Dina arbetsuppgifter

På Akademikernas a-kassa får du möjlighet att varje dag vägleda människor i frågor som bidrar till en trygg, flexibel och välfungerande arbetsmarknad.

Som sommarvikarie hjälper och vägleder du våra medlemmar i frågor gällande a-kassa och medlemskap. Du informerar om hur a-kassan fungerar med rättigheter och skyldigheter, guidar medlemmarna i deras ansökningar om ersättning och hur de kan använda våra e-tjänster. Du ger också besked om ärendestatus, utbetalningar och svarar på vissa frågor med anknytning till fackförbund, inkomstförsäkringar, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Den personliga kontakten är viktig för våra medlemmar och de flesta kontakter tas via telefon och direktmeddelanden, men vi jobbar också med chatt och mejl.

Vem är du?

Förmågor och personliga egenskaper som är viktiga för att du ska trivas och lyckas i jobbet hos oss är att ska du tycka om att hjälpa människor, ha goda kommunikativa förmågor och vara intresserad av de svenska trygghetssystemen. Du ska på ett enkelt och tydligt sätt kunna förmedla en komplex lagstiftning. Du är prestigelös som person och tar stort ansvar för att våra medlemmar får hjälp utifrån vår värdegrund rätt, snabbt och respektfullt. Du är självgående i ditt arbete och tar ansvar för att vi tillsammans når våra mål. Vi ser gärna att du har:

 • en påbörjad eller slutförd akademisk utbildning från högskola eller universitet
 • tidigare arbetslivserfarenhet från annan a-kassa, myndighet eller serviceyrke
 •   goda kunskaper i svenska och engelska
 •  god dator- och systemvana

Du erbjuds

Anställningen inleds med en gedigen introduktion som du tar del av tillsammans med ett antal kollegor. Därefter finns handledare och mer erfarna kollegor som stöd i arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Södermalm i Stockholm och erbjuder fina förmåner för dig som anställd. Genom vårt kollektivavtal har vi bland annat tjänstepension, förkortad arbetsvecka på 37,5 h, friskvårdsbidrag och lunchförmån. Läs gärna mer om oss och våra förmåner här.

Startdatum är den 7 juni till och med den 18 augusti, samtliga tjänster är på heltid. Vi söker dig som är tillgänglig under hela anställningsperioden och kan arbeta på plats på vårt kansli.

Ansökan

Ansök så snart som möjligt genom att skicka in ditt CV och personligt brev, men senast den 12 februari. Urval och intervjuer kommer att ske efter att ansökningstiden är stängd. Om du har frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Juliette Consani på 070-492 2918 eller juliette.consani@akademikernasakassa.se. Facklig representant är Beatrice Ammer Hök som du når på 08-566 445 89 eller beatrice.ammerhok@akademikernasakassa.se.

 Välkommen att bli en av oss!

Kontaktperson

Juliette Consani

juliette.consani@akademikernasakassa.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Var god ange ditt födelsedatum i formen ÅÅÅÅ-MM-DD t.ex. 1983-04-27.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %