Akademikernas a-kassa söker försäkringshandläggare

Stockholm
Ansök senast: 2022-05-29

Vill du bidra till att skapa trygghet i arbetslivet? Vill du hjälpa oss att göra livet lättare för de som har förlorat sitt arbete? Nu söker vi engagerade försäkringshandläggare till vår försäkringsavdelning!

Vi är Sveriges största a-kassa

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa med över 750 000 medlemmar. Våra medlemmar finns inom alla yrken, branscher och sektorer. De är anställda, egna företagare eller både och. Det som förenar dem är att de har studerat på universitet eller högskola.

Dina arbetsuppgifter

På Akademikernas a-kassa får du möjlighet att varje dag bidra till en trygg och välfungerande arbetsmarknad. Som handläggare hos oss hjälper du våra medlemmar att få ersättning om de blir arbetslösa. Du utreder och fattar beslut när ansökan kommit in. Du informerar också våra medlemmar om rättigheter och skyldigheter, ger råd och vägleder i hur de söker arbetslöshetsersättning och använder våra e-tjänster. Kontakterna sker framför allt via telefon, mejl och andra digitala kanaler.

Vem är du?

För att bli vår nästa försäkringshandläggare ska du trivas med att ge service och är duktig på att kommunicera med andra. Du ska på ett enkelt och tydligt sätt kunna förmedla en komplex lagstiftning och formulera svåra budskap enkelt och tydligt. Du är prestigelös, strukturerad och självgående i ditt arbete. Det är viktigt att du tar ansvar för att vi tillsammans når våra mål och att våra medlemmar får hjälp utifrån vår värdegrund rätt, snabbt och respektfullt. Vi ser gärna också att du har:

 • en akademisk utbildning eller liknande kompetens
 • tidigare arbetslivserfarenhet från annan a-kassa eller
 • tidigare arbetslivserfarenhet inom service- och handläggningsarbete
 • goda kunskaper i svenska och engelska
 • god dator- och systemvana

Du erbjuds

För dig som anställd erbjuder vi fina förmåner. Genom vårt kollektivavtal har vi bland annat tjänstepension, förkortad arbetsvecka på 37,5 timmar, friskvårdsbidrag och lunchförmån. Vårt kansli finns på Södermalm i Stockholm och vi arbetar om möjligt både från kansliet och hemifrån. Läs gärna mer om oss och våra förmåner här.

Vi söker ett flertal nya försäkringshandläggare med start 12 september, samtliga tjänster är på heltid. Det vi söker är sex tillsvidareanställningar och tre vikariat. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök så snart som möjligt genom att skicka in ditt CV och personligt brev via ansökningsforumläret nedan, men senast den 29 maj. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Johanna Calemark på 070 -785 98 19 eller johanna.calemark@akademikernasakassa.se. Facklig representant är Beatrice Ammer Hök som du når på 08 - 566 445 89 eller beatrice.ammer.hok@akademikernasakassa.se.

Välkommen att bli en av oss!

 

Kontaktperson

Johanna Calemark

johanna.calemark@akademikernasakassa.se

0707859819

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Var god ange ditt födelsedatum i formen ÅÅÅÅ-MM-DD t.ex. 1983-04-27.
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %